Duurzaamheid

Duurzaamheid en sociale betrokkenheid zijn voor ons de belangrijkste pijlers in het ondernemen. We zijn gericht op een positieve bijdrage voor onze medewerkers, de maatschappij en het milieu. Dit doen we door het creëren van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een duurzame bedrijfsvoering. Wij werken graag samen met andere organisaties zoals zorginstellingen, scholen, welzijnsorganisaties en gemeenten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoordt ondernemen breekt door in Nederland. Er is een steeds groter aantal MKB’ers dat het nieuwe ondernemen heeft ontdekt, de overheid gaat duurzaam inkopen, pensioenfondsen letten op bij investeringen en de consumentenmarkt lijkt er rijp voor. Bij MVO gaat het er om een balans te vinden tussen People, Planet en Profit.
Stichting Bikkel stelt de menselijke aspecten binnen en buiten de organisatie centraal (People). Omdat wij streven naar een duurzamere samenleving houden wij rekening met het effect van onze activiteiten op het milieu (Planet). Voor de continuïteit van de Stichting is een financieel gezonde basis nodig (Profit).
Door gebruik te maken van onze diensten kunnen bedrijven en instellingen invulling geven aan hun beleid op gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO).

Referenties


Ouder van een van onze bikkels
Onze zoon Robin werkt ongeveer 1,5 jaar bij stichting Bikkel. Hij wilde graag fysiek werk doen. Eerst gekeken of er mogelijkheden waren bij een verhuis of transport bedrijf. Deze bedrijven vragen echter meer dan Robin aankan. (Lees meer...)


Praktijkonderwijs samenwerkingspartner
De Dijnselburgschool en Stichting Bikkel werken al ruim 4 jaar samen op verschillende manieren. De samenwerking met Stichting Bikkel geeft onze doelgroep onder andere de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sector logistiek/transport. (Lees meer...)


Woonbegeleider van woonlocatie Zideris
Als een aantal jongeren die bij ons wonen het op een werkplek lang volhouden moet dit wel iets bijzonders zijn. Stichting Bikkel, onder leiding van Jeroen en Jan-Willem, is een zo’n plek. (Lees meer...)