Dagbesteding

De dagbesteding van Stichting Bikkel is actief, ondernemend, veelzijdig en geeft structuur. Onze organisatie is plat, eenvoudig en transparant. Beperkte overheadkosten zorgen voor een maximale investering in onze medewerkers waarbij óók rekening wordt gehouden met milieu, klimaat en andere maatschappelijke ontwikkelingen.

Bikkel bestaat uit 3 onderdelen:

Movers

Bikkel Movers; een fysieke, gestructureerde en dynamische dagbesteding.
De Movers doen verhuizingen, leegruimingen en andere logistieke klussen. In de praktijk betekent dit dat je de hele dag samen op pad bent, en met elkaar de klus klaart. Leren samenwerken en het ontwikkelen van teamgeest zijn belangrijke aandachtspunten. De werkzaamheden zijn overzichtelijk en het resultaat heel concreet.

Loods

In de Bikkel Loods worden de binnengekomen spullen gesorteerd en opgeknapt. Ook worden er apparaten gedemonteerd, meubels geschilderd en wordt er gewerkt aan de Bikkel productlijn. De Loods is een werkplek waar je je energie goed kwijt kunt! In de Loods wordt zowel individueel als in teamverband gewerkt.

Store

Via de Movers en de Loods komen de spullen die leuk, hip of vintage zijn terecht in de Bikkel Store. In de Store bestaan de werkzaamheden vooral uit contact met klanten, kassawerkzaamheden en het schoonmaken en prijzen van spullen.
Daarnaast werken we in de Store aan de Bikkel productlijn die is ontstaan in samenwerking met Janine van den Hengel van de TEKA-groep. We werken met stof, papier en hout. (Denk aan vlaggenlijnen, notitieboekjes en lampenkappen)

Referenties


Ouder van een van onze bikkels
Onze zoon Robin werkt ongeveer 1,5 jaar bij stichting Bikkel. Hij wilde graag fysiek werk doen. Eerst gekeken of er mogelijkheden waren bij een verhuis of transport bedrijf. Deze bedrijven vragen echter meer dan Robin aankan. (Lees meer...)


Praktijkonderwijs samenwerkingspartner
De Dijnselburgschool en Stichting Bikkel werken al ruim 4 jaar samen op verschillende manieren. De samenwerking met Stichting Bikkel geeft onze doelgroep onder andere de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sector logistiek/transport. (Lees meer...)


Woonbegeleider van woonlocatie Zideris
Als een aantal jongeren die bij ons wonen het op een werkplek lang volhouden moet dit wel iets bijzonders zijn. Stichting Bikkel, onder leiding van Jeroen en Jan-Willem, is een zo’n plek. (Lees meer...)